Online een volkswagen kopen

2000px-Volkswagen_logo_2012.svgEen Volkswagen is één van de meest verkochte automerken van het moment, zowel nieuw als tweedehands. Het is dan ook een goede, betrouwbare auto, met veel comfort. Dat geldt ook voor de compactere versies van dit merk, ze hebben ondanks die compactheid nog verbazend veel ruimte.

Online een auto kopen, of het nu een Volkswagen is of een geheel ander merk, was een aantal jaren geleden ondenkbaar. Een auto is een grote aankoop, waar je jarenlang plezier van wilt hebben, en om hem dan ongezien te kopen, lijkt vragen om moeilijkheden.

Maar nu het internet zo’n belangrijke plaats ingenomen heeft in het dagelijks verkeer, ook in het handelsverkeer, is het gebruik ervan bij welke aankoop dan ook, niet meer weg te denken.

Je begint met op het internet rond te speuren naar welke auto’s er te koop zijn en wat de prijs ervan is. Welke eigenschappen spreken je aan, welke niet. Ga je een nieuwe auto kopen, of een tweedehandse?

En ga je toch maar eerst even kijken voor je de auto koopt, al is de afstand een beetje groter dan je eigenlijk wilt?

Allemaal zaken om te overwegen. Mocht je besluiten de aankoop geheel online te kopen, dan heb je nog recht op een bedenktijd, die bij de wet vastgesteld is. Dat is de wetgeving die geldt voor ‘koop op afstand’. Je moet de auto dan wel bij een bedrijf gekocht hebben, en niet bij een particulier, daarin voorziet deze wetgeving niet. Wanneer je de auto gekocht hebt bij een RDW-erkend bedrijf zijn de papieren meestal ook snel en goed geregeld!

Je kunt dan ook een proefrit maken, net zoals je zou hebben gedaan als je de auto op de gangbare manier gekocht had.

Zo is het online kopen van een auto toch niet zo’n waagstuk als het lijkt.